Ramaitanar
Bine ati venit pe forum. Ca sa puteti posta trebuie sa va inregistrati. Va asteptam in Echipa Ramaitanar.

Ramaitanar


 
AcasaAcasa  ForumForum  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» piept de pui
Vin Ian 11, 2013 2:05 pm Scris de dianame

» Rețete sănătoase
Joi Oct 11, 2012 10:12 pm Scris de angelaiancu

» La multi ani, Corina.
Mier Sept 05, 2012 9:11 am Scris de ela

» Prajitura cu mere
Mier Iun 15, 2011 11:35 pm Scris de alina88

» La multi ani, Sidy (25 Aprilie)
Dum Mai 15, 2011 11:30 am Scris de corinapanait

» Ce pregatim azi? Tu ce ai facut? (2)
Lun Apr 11, 2011 7:58 am Scris de Sidy

» Prajitura cu mac
Lun Feb 21, 2011 12:41 am Scris de ramaitanar

» La multi ani, Hortensia (20 decembrie)
Dum Ian 09, 2011 12:49 am Scris de horty20

» La multi ani, Monel, 22 dec
Dum Dec 26, 2010 11:32 pm Scris de monel

» ELA - La multi ani !!!
Joi Noi 04, 2010 8:39 pm Scris de ela

Chat ramaitanar

Fitness

Distribuiti | 
 

 Bors de perisoare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Bors de perisoare   Mar Sept 15, 2009 2:53 pm

Saliu la fete


Azi am tras rapid un bors de perisoare de zile mare. Daca aveti chef sa faceti e simplu de numa...


Eu am folosit 500 g de vita am amestecat cu 1 lingura gris, 1 lingura orez, marar, ceapa data prin razatoarea mare, 1 ou. (daca compozitia este prea moale se mai pune nitel gris).


Puneti oala la fiert in care vreti sa faceti cu apa si morcovi rondele sau cum ii preferati. EU am avut baby carot. Lunguieti... si fff buni. ca-s mai dulci.


Cand apa fierbe, faceti cu mana chiftelute rotunde, si le bagati in oala.... Cand orezul se ridica la suprafata sau na, vedeti ca este fiert, mai gustati, puneti 3-4 linguri bors magic si mult leustean uscat sau proaspat. EU am avut uscat care este mai aromat....

Serviti la masa cu ardei iute si smantana. Fiecare isi pune in farfurie.


_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Bors de perisoare   Mar Sept 15, 2009 8:21 pm

Yammi yammi Bea !!!
Eu il fac putin diferit :

2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa 3 rosii
1 ardei gras
1/2 gulie
frunze telina
frunze leustean
frunze marar verde
frunze patrunjel verde
400 g carne curcan
100 g orez
1 ou
Bors Magic
smantana( optional)

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine.
Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde culoarea portocalie. Adaugam apa necesara apoi celelalte legume si zarzavaturi mai putin 1/2 ceapa.Punem la fier si frunzele de telina si leustean intregi.
Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul. Cand perisoarele sunt gata si legumele fierb adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata borsului , ceea ce inseamna ca sunt fierte.Stingem focul sub bors.
2 linguri de Bors Magic cu galbenusul si o lingura smantana se amesteca bine apoi adaugam un polonic bors fierbinte si desertam com[pzitia in oala. Presaram patrunjel verde deasupra . Borsul se poate servi cu ardei iute.
Sus In jos
horty20
Sportiv cu muschi
Sportiv cu muschi
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 350

MesajSubiect: Re: Bors de perisoare   Vin Sept 18, 2009 4:03 pm

yam.... yam, si eu fac ciorbita ca Sidy, numai ca eu nu pun faina in perisoare, eu perisoarele le fac asa: carnea tocata de porc (fac eu) o amestec cu sare piper orez si putin ou depinde de cantitate, si cand pun perisoarele in oala le dau printr-o amestecatura de ou batut cu otet, otetul le strange sa nu se desfaca, si ciorbita iese acrisoara si nu mai este nevoie de Bors Magic
Sus In jos
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Bors de perisoare   Dum Sept 20, 2009 1:57 pm

Horty...omul cat traieste invata !!! Multzam fain de truc ! Am sa incerc si eu....
Deci ou amestecat cu otet....
Sus In jos
horty20
Sportiv cu muschi
Sportiv cu muschi
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 350

MesajSubiect: Re: Bors de perisoare   Dum Sept 20, 2009 3:19 pm

Da Sidy eu pun la un ou cam o lingura jumate de otet
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Bors de perisoare   

Sus In jos
 
Bors de perisoare
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ramaitanar :: Casa, familie, copii :: Bucataria oricui :: Ciorbe, supe-
Mergi direct la: