Ramaitanar
Bine ati venit pe forum. Ca sa puteti posta trebuie sa va inregistrati. Va asteptam in Echipa Ramaitanar.

Ramaitanar


 
AcasaAcasa  ForumForum  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» piept de pui
Vin Ian 11, 2013 2:05 pm Scris de dianame

» Rețete sănătoase
Joi Oct 11, 2012 10:12 pm Scris de angelaiancu

» La multi ani, Corina.
Mier Sept 05, 2012 9:11 am Scris de ela

» Prajitura cu mere
Mier Iun 15, 2011 11:35 pm Scris de alina88

» La multi ani, Sidy (25 Aprilie)
Dum Mai 15, 2011 11:30 am Scris de corinapanait

» Ce pregatim azi? Tu ce ai facut? (2)
Lun Apr 11, 2011 7:58 am Scris de Sidy

» Prajitura cu mac
Lun Feb 21, 2011 12:41 am Scris de ramaitanar

» La multi ani, Hortensia (20 decembrie)
Dum Ian 09, 2011 12:49 am Scris de horty20

» La multi ani, Monel, 22 dec
Dum Dec 26, 2010 11:32 pm Scris de monel

» ELA - La multi ani !!!
Joi Noi 04, 2010 8:39 pm Scris de ela

Chat ramaitanar

Fitness

Distribuiți | 
 

 Sfaturi

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Sfaturi   Dum Aug 03, 2008 9:27 am

Citind pe net niste sfaturi, m-am gindit sa vi le transmit si voua...poate ajuta.
In bucataria Sabinei :
Pentru a scapa de fumul din bucatarie poti coace vinetele in cuptorul aragazului. Le taie pe jumatate, cu fata in jos, pe o tava acoperita cu folie de aluminiu. In 25 de minute sunt gata. Se curata cu ajutorul unei linguri.
Pentru a fi mai pufoasa poti adauga la salata doua lingurite de apa minerala.La salata de vinete, se adauga un varf de cutin de zahar si un varf de cutit de lapte praf (acesta din urma o albeste), dandu-i un gust mai aparte.
Daca vrei ca salata sa aibe o culoare mai deschisa, este indicat sa adaugi la final doua lingurite de smantana, numai in cazul in care nu ai pus maioneza, deoarece devine prea gretoasa.
Si daca totusi obisnuiesti sa pui maioneza, incearca sa o inlocuiesti cu sos remoulade sau ierburi aromatice.
Ceapa din salata, poate fi inlocuita cu ustuoi pisat.Poti face de asemenea o salata de rosii, adaugi cateva linguri de vinete si o mana de crutoane.

Piureul de cartofi este si mai gustos si mai apreciat daca adaugam o lingura de zahar cand pasam catofii.
~ Un mar curatat nu se innegreste daca il punem timp de 10 minute in apa rece si sare. Acest mar este recomandat a fi folosit la o salata (nu de fructe).
~ Pentru a avea o salata mai sanatoasa, putem sa inlocuim otetul cu suc de lamaie.
~ Toata lumea a avut probleme cu uleiul din tigaie care sare atunci cand prajim diverse. Daca punem un praf de sare, inainte de a praji nu vom mai avea probleme.
~ Pestele, indiferent de modul in care vrei sa l prepari este bine sa l ungi cu lamaie cu putin timp inainte de a-l prepara. Lamaia ii va da un gust aparte, iar carnea nu se va sfarama.
~ Daca ai peste la congelator, lasa l sa se dezghete peste noapte, intr un bol cu lapte, va capata un gust fin si delicios.
~ Nu tine carnea de peste la marinat mai mult de 30 de minute pentru ca risti sa se sfarame usor.
~ Pastravul si crapul se pot stropi cu putin otet inainte de preparare ca sa capete o nuanta albastruie.
Sus In jos
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Dum Aug 03, 2008 8:04 pm

Aaa, ce interesante astea... Asta este ca si cu Bunica te invata. Am un calendar si sfaturi de genul asta dedesubt... Intersant.

_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
miruna24
Sportiv incepator
Sportiv incepator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 71

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Dum Aug 03, 2008 9:50 pm

Draga Sidy, toate bune si la locul lor, cu exceptia vinetelor coapte in cuptor. Dna Sabina n-are decat sa-si pastreze bucataria fara miros, dar va avea niste vinete lipsite de aroma specifica. Am incercat si eu, dar le prefer coapte pe flacara aragazului, chit ca-l surluiesc apoi de numa'
Am incercat si pe grilu cu aburi ( acela rotund pt aragaz) ca tot asa, m-a innebunit maica-mea, ca o prietena de-a sa asa procedaeza. Ei bine, din punctul meu de vedre, esec total.
Sus In jos
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Lun Aug 04, 2008 7:48 am

ramaitanar a scris:
Aaa, ce interesante astea... Asta este ca si cu Bunica te invata. Am un calendar si sfaturi de genul asta dedesubt... Intersant.
Pai daca ai timp si sfaturi bune de la Buni...arata-ni-le si noua !!!
Miruna, sunt gusturi si gusturi...
Mie imi plac , cel mai mult , vinetele coapte pe foc, afa carte gaina faceochi ra....
Sus In jos
miruna24
Sportiv incepator
Sportiv incepator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 71

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Lun Aug 04, 2008 9:29 pm

Si mie......
Sus In jos
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Lun Aug 04, 2008 10:15 pm

Eu le coc intotdeauna in tigie de teflon pe aragaz. La mine este aragaz din ala cu plita... Ies o bunatate...

Sidy, cand voi avea timp voi scrie si ceva sfaturi din calendarul ala...

_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Lun Aug 04, 2008 10:18 pm

Ok ! Dupa ce vii din concediu !!!
Sus In jos
tweety
Sportiv cu muschi
Sportiv cu muschi
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 356

Personal
Program serviciu Program serviciu:
Descrierea ta: par saten inchis si ochi caprui

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Mar Aug 05, 2008 12:57 am

Sa stiti ca am observat si eu diferenta la gust la vinete cand le coci...
Clar cand le coci pe plita ... chiar daca fumega toata bucataria ... sunt mai bune.
Eu sunt un maare fan al salatei de vinete si pot spune cu siguranta ca e diferenta la gust.
Asa ca .. fumegam de zor. dinti

Faine sfaturile Sidy. Mai invatam cate ceva. bear
Sus In jos
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Mar Aug 05, 2008 1:54 pm

Pupatura daca mai gasesc ceva interesant...mai scriu.... pupici
Sus In jos
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Dum Sept 14, 2008 12:28 pm

Alte sfaturi :
- Biscuitii(fursecurile) se vor pastra mai mult daca pui hirtie pe fundul cutiei in care ii tii.
- Vasele arse ( din greseala , bineinteles) se curata cu ceapa taiata peste care rastorni apa fierbinte, lasi sa actioneze 5 minute si apoi cureti.
- Ca sa scapi de eventualele furnici din casa, pune in calea lor catei de usturoi curatat.
- Daca te-ai ars , pune o pasta din banana farimitata...are efect calmant si racoritor.
- O mancare prea sarata o poti drege cu 1-2 cartofi cruzi, pusi la fiert in mancare sau daca adaugi 1-2 lingurite de ulei de masline sau zeama de lamaie.
- Daca un sos e prea ...picant, adauga 2 lingurite de iaurt slab si amesteca bine .
- Daca ciorba e prea acra , adauga in ea lapte fiert.
- Daca nu vrei sa-ti miroase miinile a usturoi cind il cureti, pune-l pe o farfurie in cuptorul cu microunde 10 secunde si apoi ia jos coaja cu un prosop de hirtie.
- Pentru a nu se forma gheata in frigider , pune sare de masa in interior.
- Ca sa nu lacrimezi cind tai ceapa, tine in gura...apa.
- Ca sa fiarba mai repede cartofii, ii lasi 15 minute, in apa cu sare.
- Adauga citeva picaturi de zeama de lamiie cind fierbi orezul, ca sa fie si mai alb.
- Rosiile prea coapte, devin mai tari daca le tii in apa rece cu sare, de seara pina dimineata.
Sus In jos
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Lun Feb 16, 2009 8:24 am

Ai mancat vreaodata agrise chinezesti? Esti sigur ca nu? Este vorba despre kiwi, fructe originare din China, descoperite de americani abia prin anii '60. Desi la prima vedere nu par prea apetisante, ele au un gust minunat si sunt uneori mai bune decat un medicament.



In China li se spunea Yang Tao. Misionarii care le-au adus in Noua Zeelanda, la inceputul secolului XX, le-au botezat 'agrise chinezesti'. Prima oara cand au ajuns in Lumea noua, prin 1960, pe masa unui restaurant, i-au incantat simturile unui negustor american, care s-a gandit sa le importe. Au primit numele de kiwi, de la pasarea neo-zeelendeza cu acelasi nume, cu ale carei pene seamana. Ce beneficii au aceste fructe?



1. Sunt o excelenta sursa de fibre, care ajuta la curatarea colonului de toxine si la reducerea aparitiei cancerului de colon. Ele ajuta si la scaderea nivelului colesterolului, ceea ce duce implicit la reducerea riscului producerii unui atac de cord.

In plus, fructele bogate in fibre, ca si kiwi, ii ajuta pe bolnavii de diabet sa tina glicemia sub control.



2. Consumul acestor fructe este un mod delicios de a-ti pastra inima sanatoasa. Daca mananci cateva kiwi pe zi, reduci riscul formarii cheagurilor de sange si cantitatea de grasime (trigliceridele) din sange. Fructele au acelasi efect ca si aspirina, numai ca cea din urma poate provoca ulcer.



3. Confera protectie contra astmului si altor afectiuni respiratorii, datorita continutului mare de vitamina C. Intr-un kiwi se gaseste ai multa vitamina C decat intr-o portocala. Un studiu facut de italieni pe 18 mii de copii arata ca simptomele de astm sunt cu 44% mai rar intalnite la copiii care mananca intre 5 si 7 citrice si kiwi pe saptamana, decat la cei care mananca aceste fructe mai putin de o data pe saptamana. Micutii care sufereau de astm la inceputul studiului au avut cel mai mult de beneficiat de pe urma experimentului. Dupa un “tratament” cu kiwi starea lor de sanatate s-a imbunatatit.



4. Este bun si pentru ochi: ajuta organismul sa lupte contra degenerarii oculare. Desi ai invatat ca morcovii fac bine la vedere, se pare ca fructele ii depasesc. Oftalmologii au ajuns la concluzia ca, mancand 3 sau mai multe fructe pe zi, reduci cu 36% riscul de aparitie a degenerarii oculare.



5. Fitonutrientii din kiwi ne protejeaza ADN-ul... Acest fruct i-a fascinat pe cercetatori prin capacitatea lui de a apara ADN-ul de bombardamentul radicalilor liberi. Kiwi este o sursa importanta de fitonutrienti si antioxidanti - substante care intarzie imbatranirea celulelor. Unii spun ca si coaja este foarte bogata in nutrienti si ca, daca o speli si indepartezi puful, o poti manca fara probleme.



6. Kiwi mai contine alti doi antioxidanti: vitamina E si A. Vitamina E confera sanatate pielii si grabeste vindecarea anumitor boli de piele si rani.



7. Cine are lipsa de potasiu, magnezium si fosfor este bine sa manance tot kiwi.



8. Continutul mare de vitamina C previne artrita si ateroscreloza si intareste sistemul imunitar.



Singura problema ar fi ca, asemeni capsunilor, kiwi pot provoca anumitor persoane reactii alergice, este vorba in special de copiii care sunt predispusi la alergii. Aceste fructe nu se recomanda bolnavilor de rinichi. Ele contin oxalati, substante care se pot cristaliza si pot afecta sanatatea.
Sus In jos
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Sfaturi   Dum Mar 22, 2009 11:10 am

Si as mai zice ca atunci cand te arzi, oparesti in caz ca nu ai banana in casa, ca nu intotdeuna ai, se pune miere. Se aplica imediat pe rana si se lasa cateva minute... Imediat trece arsura.

_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Sfaturi   

Sus In jos
 
Sfaturi
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ramaitanar :: Casa, familie, copii :: Bucataria oricui-
Mergi direct la: