Ramaitanar
Bine ati venit pe forum. Ca sa puteti posta trebuie sa va inregistrati. Va asteptam in Echipa Ramaitanar.

Ramaitanar


 
AcasaAcasa  ForumForum  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» piept de pui
Vin Ian 11, 2013 2:05 pm Scris de dianame

» Rețete sănătoase
Joi Oct 11, 2012 10:12 pm Scris de angelaiancu

» La multi ani, Corina.
Mier Sept 05, 2012 9:11 am Scris de ela

» Prajitura cu mere
Mier Iun 15, 2011 11:35 pm Scris de alina88

» La multi ani, Sidy (25 Aprilie)
Dum Mai 15, 2011 11:30 am Scris de corinapanait

» Ce pregatim azi? Tu ce ai facut? (2)
Lun Apr 11, 2011 7:58 am Scris de Sidy

» Prajitura cu mac
Lun Feb 21, 2011 12:41 am Scris de ramaitanar

» La multi ani, Hortensia (20 decembrie)
Dum Ian 09, 2011 12:49 am Scris de horty20

» La multi ani, Monel, 22 dec
Dum Dec 26, 2010 11:32 pm Scris de monel

» ELA - La multi ani !!!
Joi Noi 04, 2010 8:39 pm Scris de ela

Chat ramaitanar

Fitness

Distribuiti | 
 

 Chec cu cirese

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Chec cu cirese   Dum Iun 15, 2008 9:27 am

- 500 g cirese
- 4 oua
- 100g unt/marg.
- 50 ml ulei
- 150g zahar
- 180g faina
- 1/2 pac praf copt
- 1 lamiie~coaja
- 1 pac zahar vanilia
- 1 priza sare
- apa de cirese(se gaseste in farmacii)~OPTIONAL!



Eu am amestecat untul cu zaharul, zaharul vaniliat si galbenusurile, le-am frecat bine, adugind treptat uleiul, 1lc apa de cirese si faina amestecata cu praful de copt in prealabil + coaja rasa de la lamiie.

Albusurile le-am batut spuma cu o prita de sare si jumatate din cantitatea lui am adougat-o in aluat si am mixat totul bine.

Restul albusului l-am amestecat cu grija cu lingura, pentru ca aluatul la coacere sa ramina pufos.

Aluatul in reteta originala se pune intr-o tava captusita cu hirtie de copt, se presara deasupra ciresele fara simburi si in prealabil tavalite prin faina si se da la copt ca 25 min la 180°C.


Eu am uns o tava de chec cu margarina si am presarat pesmet. Merge sa presari si fulgi de cocos.

Iar ciresele le-am pus cu citeva ore inainte in lichior de cirese la inmuiat, dupa care le-am tavalit in fulgi de cocos si le-am asezat in aluat. (vezi foto) Si am copt la aceeasi temperatura, dar ca. 45 min.




Este reteta unei prietenute bune !!!!LAURA...
Sus In jos
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Chec cu cirese   Dum Iun 15, 2008 10:36 am

Pai eu ziceam de spuma.. nu chec. Mersic. O sa prestez si asta ca nu am facut niciodata asa.

_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
 
Chec cu cirese
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ramaitanar :: Casa, familie, copii :: Bucataria oricui :: Dulciuri-
Mergi direct la: