Ramaitanar
Bine ati venit pe forum. Ca sa puteti posta trebuie sa va inregistrati. Va asteptam in Echipa Ramaitanar.

Ramaitanar


 
AcasaAcasa  ForumForum  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» piept de pui
Vin Ian 11, 2013 2:05 pm Scris de dianame

» Rețete sănătoase
Joi Oct 11, 2012 10:12 pm Scris de angelaiancu

» La multi ani, Corina.
Mier Sept 05, 2012 9:11 am Scris de ela

» Prajitura cu mere
Mier Iun 15, 2011 11:35 pm Scris de alina88

» La multi ani, Sidy (25 Aprilie)
Dum Mai 15, 2011 11:30 am Scris de corinapanait

» Ce pregatim azi? Tu ce ai facut? (2)
Lun Apr 11, 2011 7:58 am Scris de Sidy

» Prajitura cu mac
Lun Feb 21, 2011 12:41 am Scris de ramaitanar

» La multi ani, Hortensia (20 decembrie)
Dum Ian 09, 2011 12:49 am Scris de horty20

» La multi ani, Monel, 22 dec
Dum Dec 26, 2010 11:32 pm Scris de monel

» ELA - La multi ani !!!
Joi Noi 04, 2010 8:39 pm Scris de ela

Chat ramaitanar

Fitness

Distribuiti | 
 

 Savarina

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Savarina   Mier Apr 23, 2008 12:00 pm

Aluatul: 350 g faina, 175 g unt, 15 g zahar, 12 g drojdie, 4 oua, 50 g lapte, sare, unt pt forma, pesmet

Siropul: 200 g zahar, 200 g apa

Garnitura: 250 frisca batuta, fructe confiate, rom dupa gust, marmelada de caise


Se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte cald.

Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora. Se adauga apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si se amesteca cu faina.

La urma se pune untul topit, rece nu cald. Se amesteca compozitia cu o lingura sau cu o lopatica de lemn si se lasa sa creasca la cald.


Se ia o forma speciala de savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul de mai sus.
Se lasa sa creasca.

Cand s-a ridicat pana la gura formei, se da la cuptor, unde se lasa circa o jumatate de ora.

Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma.

Intre timp se pregateste siropul care se toarna peste savarina dupa ce s-a taiat pojghita intarita de deasupra si s-a racit, se rastoarna savarina pe farfurie, se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, iar golul din mijlocul coroanei se umple cu frisca.

Se garniseste cu fructe confiate si se sprituieste cu multa frisca. Savarinele mai pot fi coapte si in forme mici de tarte.



dupa ce le-am scos din cuptor:



scoase din forma:



taiate:



umplute:





_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
miharobi
Moderator
Moderator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 1257

Personal
Program serviciu Program serviciu: LUNI-VINERI: 12-13 , 18-19
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Savarina   Joi Apr 24, 2008 4:29 pm

dementiale pofticios pofticios

_________________
Sus In jos
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Savarina   Vin Apr 25, 2008 4:20 pm

Formele mele sunt exagerat de mari. Dar te saturi dintr-una... hihi

_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Savarina   

Sus In jos
 
Savarina
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ramaitanar :: Casa, familie, copii :: Bucataria oricui :: Dulciuri-
Mergi direct la: