Ramaitanar
Bine ati venit pe forum. Ca sa puteti posta trebuie sa va inregistrati. Va asteptam in Echipa Ramaitanar.

Ramaitanar


 
AcasaAcasa  ForumForum  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» piept de pui
Vin Ian 11, 2013 2:05 pm Scris de dianame

» Rețete sănătoase
Joi Oct 11, 2012 10:12 pm Scris de angelaiancu

» La multi ani, Corina.
Mier Sept 05, 2012 9:11 am Scris de ela

» Prajitura cu mere
Mier Iun 15, 2011 11:35 pm Scris de alina88

» La multi ani, Sidy (25 Aprilie)
Dum Mai 15, 2011 11:30 am Scris de corinapanait

» Ce pregatim azi? Tu ce ai facut? (2)
Lun Apr 11, 2011 7:58 am Scris de Sidy

» Prajitura cu mac
Lun Feb 21, 2011 12:41 am Scris de ramaitanar

» La multi ani, Hortensia (20 decembrie)
Dum Ian 09, 2011 12:49 am Scris de horty20

» La multi ani, Monel, 22 dec
Dum Dec 26, 2010 11:32 pm Scris de monel

» ELA - La multi ani !!!
Joi Noi 04, 2010 8:39 pm Scris de ela

Chat ramaitanar

Fitness

Distribuiti | 
 

 Poale-n brau

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Poale-n brau   Vin Mar 14, 2008 12:31 am

Aluatul
500 g faina
2 linguri ulei sau 100 g untura
4 galbenusuri
100 g smantana
20 g drojdie
300 ml lapte
jumatate de lingurita de sare
100 g zahar

Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;

Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;

Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.

Umplutura

500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata
2-3 oua
2 linguri zahar cu vanilie sau 2 legaturi de marar tocat marunt
coaja de lamaie
50 g stafide
1 pahar lapte
putina sare


Branza de vaci sau sarata se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie, mararul tocat daca e cazul si laptele si se aseaza intre foile de placinta.

Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor cca 30-45 minute.



Umplutura se face clasic din branza dulce sau sarata, dar dupa fantezie se pot umple si cu gemuri sau umpluturi de fructe.

_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Poale-n brau   Sam Iun 07, 2008 5:54 pm

La noi, la Poale-n briu la spune...Brinzoaice !!!
Aluatul :

1 kg faine de calitate foarte buna
125 g zahar
2 oua
50g unt topit si racit
750 ml lapte
un cub de drojdie


Umplutura


500 g brinza de vaca
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g stafide puse la inmuiat in rom
1-2 oua
coaja rasa de la o lamiie

1 ou batut pentru uns deasupra

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.
Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.
Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoicile.
Cu o lingura se umplu brinzoicile cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoicile cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati ...


Sus In jos
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Poale-n brau   Sam Iun 07, 2008 7:16 pm

ffff frumoase ti-au iesit... Aspectuoase tare!

_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
ramaitanar
Fondator
Fondator
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 5610

Personal
Program serviciu Program serviciu: Luni: 5-7 pm; Marti: 3,30-5,30p.m; Miercuri: 12-13 p.m; 4.30-5.30 p.m; Joi: 6 - 8 pm; Vineri: 4-5 p.m
Descrierea ta: Roscata cu ochii verzi

MesajSubiect: Re: Poale-n brau   Mar Noi 18, 2008 4:48 pm

Am prestat si eu azi.

in cuptor cand cresc:





_________________
Beatricedesign, hobby
Sus In jos
http://piticii.myforum.ro
Sidy
Am putere
Am putere
avatar

Steag :
Numarul mesajelor : 3251

Personal
Program serviciu Program serviciu: La ordinul generalului meu.Bunica sefa
Descrierea ta: Satena cu suvite blonde, ochi caprui

MesajSubiect: Re: Poale-n brau   Mar Noi 18, 2008 8:52 pm

Vai Beatrice...m-ai omorit !!! Arata splendid !!!
Corina, asa-i ca noua nici nu ne plac brinzoicile ??? pofticios
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Poale-n brau   

Sus In jos
 
Poale-n brau
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ramaitanar :: Casa, familie, copii :: Bucataria oricui :: Dulciuri-
Mergi direct la: